Kladdkaka i mikrovågsugn
En kladdkaka som går snabbt att röra ihop för den som gillar choklad.Tid: 15 minuterAntal: 6 portioner
Ingredienser:
1,5dl vetemjöl
2,5dl socker
0,5tsk bakpulver
4msk kakao
4tsk vaniljsocker
2 ägg
100g flytande margarin
1,5dl vetemjöl
2,5dl socker
0,5tsk bakpulver
4msk kakao
4tsk vaniljsocker
2 ägg
100g flytande margarin
Gör så här:Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och häll blandningen i äggsmeten. Tillsätt det flytande margarinet och rör om. Häll smeten i en glasform och kör på full effekt i ca 6 min. Det är viktigt att glasformen har höga kanter eftersom kakan kommer att höja sig till dubbla tjockleken undergräddningen men sedan sjunka ihop igen.Serveringstips:Kladdkakan passat utmärkt till vispad grädde och te eller kaffe.
Ingredienser: bakpulver, flytande margarin, kakao, socker, vaniljsocker, vetemjöl, ägg
Ingredienser: bakpulver, flytande margarin, kakao, socker, vaniljsocker, vetemjöl, ägg
'Äkta' kladdkaka
Ett enkelt recept på kladdkaka som är klar på 30 minuter. Denna kladdkaka passar både som efterrätt på vardagen eller vid speciella tillfällen - då gärna med siktat florsocker och grädde till!
Ett enkelt recept på kladdkaka som är klar på 30 minuter. Denna kladdkaka passar både som efterrätt på vardagen eller vid speciella tillfällen - då gärna med siktat florsocker och grädde till!
6-8 bitar
ca 30 min
Ingredienser:
• 2 dl vetemjöl
• 3 dl socker
• 3 msk kakao
• 1 msk vaniljsocker
• 1 dl flytande margarin
• 2 ägg
• 2 dl vetemjöl
• 3 dl socker
• 3 msk kakao
• 1 msk vaniljsocker
• 1 dl flytande margarin
• 2 ägg
Gör så här: Vispa ihop ägg och socker med elvisp till blandningen blir pösig. Rör samman vetemjöl, kakao och vaniljsocker och blanda i. tillsätt sedan det flytande margarinet och vispa samman till en jämn smet. Om du istället använder dig av fast margarin eller smör så går det bra att smälta på spisen eller i en skål i micron på full effekt i 1-2 minuter. Tänk på att låta det svalna innan du blandar i det i kladdkakan. Häll smeten i en lämplig form och grädda i 175 grader i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Det går även bra att grädda kakan i microvågsugn i ca 700 Watt i 6-8 minuter.Serveringstips: Sikta lite florsocker över kladdkakan och servera vispad grädde eller glass.
Ingredienser: flytande margarin, kakao, socker, vaniljsocker, vetemjöl, ägg
Ingredienser: flytande margarin, kakao, socker, vaniljsocker, vetemjöl, ägg
Smarrig bakning
/ b
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar